Суспільство

У селі на Чернігівщині після розчищання кладовища віднайшли могили закатованих у роки війни (Відео)

Під час Другої світової війни загинуло дуже багато українців. Історики кажуть, що кожен п’ятий. Загальні втрати України у цій війні обчислюються 8-10 мільйонами життів. Кількість українських жертв можна порівняти з населенням сучасної Австрії.

До того ж, імена багатьох загиблих не встановлені, як і те, де саме вони покояться.

Нещодавно Сергій Сирота, староста Іржавецького старостинського округу, що на Ічнящині, через facebook поділився відео з кладовища у селі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині хочуть облаштувати музей старожитностей

«На першому нашому кладовищі звернув увагу на могили, які до цього часу знаходились у чагарниках, а після випилювання до них відкрився доступ. Скоріш за все, якраз там місце, де поховані вбиті та померлі в роки війни. На одному з хрестів вирізьблено напис, імовірно, ще в 1943 році «вбитий у перестрілці», на іншому – можете побачити у відеоролику..

Із цим не можна примиритись», – написав Сергій Сирота.

Відео не залишило односельців байдужим. Зокрема Ольга Криворот упізнала могили на відео.

«На відео могили батька Бугай Віри Григорівни та дядька Ковтуна Сергія. Вони на фронт не пішли, їх залишили в резерві. Коли відступали німці, вони заховались в канаві на кладовищі. Там їх і знайшли та стратили. Повідрізали язики і всі органи, а дядьку Ковтуна вирізали ще й зірку заживо на грудях», – поділилась інформацією пані Ольга.

Докладніше – на відео Сергія Сироти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button