Суспільство

У селі на Чернігівщині закривають школу

Школу в Данилівці, що територіально належить до Менської ТГ, а навчальний заклад підпорядковується Березнянській громаді, закривають.

За словами начальниці відділу освіти Ірини Лук’яненко, коли об’єднували громаду, то Данилівка перейшла до Менської ТГ як населений пункт, а школа залишилася в підпорядкуванні Березнянського закладу освіти. А оскільки він є опорним закладом, то без філії (в цьому випадку Данилівської) втратив би статус опорного.

«У лютому до відділу освіти Менської громади надійшло рішення Березнянської громади про те, що Данилівська філія буде ліквідована з 10 червня. Депутати Березнянської ТГ проголосували за це рішення. Але, я так розумію, що не було дотримано жодних передбачених законом заходів (зустрічі з колективом, батьками, громадські обговорення тощо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині ЗНО з англійської мови складали більше двох з половиною тисяч учасників

Відділ освіти отримував телефонні дзвінки від обурених батьків, педагогів, жителів села, де звинувачення адресувалися Менській міській раді. Ми в п’ятницю, 21 травня, поїхали прояснити ситуацію й обговорити рішення Березнянської ТГ, тому що діти територіально, та й по совісті – наші, і відділ освіти готовий і бере на себе відповідальність підвозити дітей до найближчого закладу освіти. Також ми розглядаємо можливість працевлаштування педагогічних працівників (про що повинна була подбати, згідно із законодавством, сторона, що ліквідує філію). Дуже шкода, що на цій зустрічі не був присутній увесь колектив закладу (хоча про наш приїзд було повідомлено раніше)», – зазначила вона.

За словами Ірини Лук’яненко, законних підстав, щоб залишити школу, відділ освіти не має.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

По матеріалам «Менщини»

Ще статті по темі

Back to top button