Суспільство

У середньому пересічний чернігець з’їв 50 кілограмів м’яса за рік

За розрахунками Державної служби статистики України, в середньому в 2018 році пересічний чернігівець вжив 51 кг м’яса та м’ясних продуктів (по Україні – 53), 215 кг молока та молочних продуктів (198), 281 яйце (275), 116 кг хлібних продуктів (100), 174 кг картоплі (139), 169 кг овочів (164), 46 кг плодів та ягід (58), 11 кг риби і рибних продуктів (12), 12 кг олії (12), 38 кг цукру (30).

Про це ЧЕline повідомили у ГУ статистики у Чернігівській області.

Порівняно з 2017 р., чернігівці менше вживали молока (на 3 кг) та картоплі (на 2 кг). Решта показників зросла: споживання яєць на 10 шт., овочів – на 7 кг, хлібних продуктів – на 4 кг, м’яса та цукру – на 3 кг кожен, плодів – на 2 кг, риби та олії – на 1 кг кожен.

За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає перше місце в Україні, хлібних продуктів – друге, молока та молочних продуктів – п’яте, яєць – сьоме, картоплі – восьме, олії та овочів – десяте, м’яса та м’ясних продуктів – 11-те, риби та рибних продуктів – 13-те, плодів та ягід – 21-ше.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 3002 ккал (у 2017 р. – 2892) за середньої по Україні – 2706 ккал.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button