Суспільство

У школі №19 встановили турнікети і 30 відеокамер

У чернігівській школі №19 облаштували систему електронного пропуску. Тут встановили турнікети, які фіксують вхід/вихід. Діти заходять у приміщення з картками.

Така інновація з’явилась нещодавно. Учбовий заклад один з перших в місті, де реалізували всеукраїнський проєкт «Безпечна та розумна школа».

Людмила Шелупець, директор ЗОШ №19: «Ми почали реалізовувати перший етап цього проєкту. Перша частина – безпечна школа. Установлені турнікети для проходження усіх учасників освітнього процесу. Цей проєкт забезпечує вільне проходження учнів, батьків, вчителів, тобто всіх учасників освітнього процесу до навчального закладу, і не уможливлює інших осіб бути присутніми в навчальному закладі».

Нововведення школярі оцінили. Вважають запровадження турнікетів у закладі безпечним, адже до школи тепер ніхто чужий не потрапить.

Крім турнікетів, в рамках проєкту «Безпечна школа», у закладі встановили ще 30 відеокамер. Це дає можливість контролювати, що діється в коридорах та навчальних кабінетах. За словами директорки, це дуже зручно і потрібно. Адже відеоспостереження допоможе запобігти скоєнню крадіжок, виникненню інших неприємних ситуацій у школі.

Наразі тут готуються до другого етапу проєкту «Розумна школа».

Людмила Шелупець, директор ЗОШ №19: «Наші вчителі будуть розробляти кожен свій урок в електронному вигляді і розробляти індивідуальну освітню траєкторію для кожного учня».

У рамках другого етапу учні 19-ї школи будуть мати і електронні щоденники.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

По матеріалам ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button