Суспільство

У Славутичі чоловік отруївся в’яленою рибою

ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони України» повідомляє про новий випадок захворювання ботулізмом: у лікарню міста Чернігова після вживання риби в’яленої, виготовленої в домашніх умовах, потрапив 43 — річний житель міста Славутич. Стан хворого середньої важкості.

Фахівцями ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони України» проводиться розслідування випадку захворювання та лабораторні дослідження для підтвердження діагнозу.

Нагадуємо, що в поточному році це вже другий випадок захворювання ботулізмом, 51- річна жінка померла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіверянка, яка захворіла ботулізмом, померла

Ботулізм — це надзвичайно важке захворювання з вираженим токсичним синдромом. Щоб вберегтися від ботулізму уникайте споживання:

— в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби, м’ясних, овочевих та грибних консервів домашнього виробництва;

— ретельно очищуйте від залишків землі овочі, фрукти, гарно мийте їх проточною водою;

— не використовуйте для консервації лежані або зіпсовані плоди;

— консервуючи овочі на зиму, дотримуйтесь високого температурного режиму;

— домашні консерви перед вживанням підігрівайте до 100С протягом 30 хвилин.

І пам’ятайте, що ботулотоксин не змінює колір чи запах продуктів харчування!

Ще статті по темі

Back to top button