Суспільство

У службі зайнятості розробили мобільний додаток для молоді

Пізнати світ професій і зробити власний професійний вибір тепер школярам допомагає «Атлас професій майбутнього з доповненою реальністю». Цей інтерактивний профорієнтаційний програмний продукт з віртуальними елементами є черговою новацією служби зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн профорієнтація — нова послуга від служби зайнятості

«Сучасна молодь, яка росте в епоху стрімкого розвитку цифрових технологій, потребує нових підходів та цікавого нестандартного подання інформації, — говорить начальник відділу профорієнтації Чернігівського обласного центру зайнятості Марина Кривопала. – Тепер профорієнтаційні заходи для учнівської молоді проводяться з використанням цієї інноваційної розробки».

Для перегляду 3D-контенту потрібен смартфон або планшет та роздруківка «Атлас професій майбутнього з доповненою реальністю». Треба лише завантажити безкоштовний мобільний додаток. Зробити це можна за допомогою посилання: https://drive.google.com/open?id=1G_1pd54dMLS2rFZwj79lAaegn4S8tSEN
або QR-коду, надрукованому в брошурі чи буклеті.

Програма працює при активній камері, якою треба вловити три маркери на зображеннях. Так, на екрані візуалізуються атрибути професій з прийдешнього часу.

Атлас містить опис десяти професій майбутнього, а саме: інженер-робототехнік, архітектор віртуальної реальності, наномедик, фахівець зі створення людських органів, онлайн-педагог, планувальник smart-міста, рециклінг-технолог, сіті-фермер, wellness-консультант для літніх людей, сіті-еколог. Усі спеціальності підібрані з урахуванням тенденцій і викликів сьогодення та прогнозів потреб ринку праці на майбутнє.

У службі зайнятості переконані, ця новація дозволила дітям не лише ознайомитися з особливостями професій, що з’являться зовсім скоро, а й візуально уявити їх, що спонукатиме старшокласників замислитися над власним вибором і зробити це свідомо й зважено.

Чернігівський обласний центр зайнятості

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button