Суспільство

У Варві тривають пусконалагоджувальні роботи на каналізаційних очисних спорудах

Як забезпечити якісне очищення стічних вод та ефективне функціонування очисних споруд у селищі Варва – радилися учасники виїзної наради, що відбулася 7 жовтня.

Нагадаємо, що торік за кошти субвенції з державного бюджету на умовах співфінансування з місцевих бюджетів був реалізований проєкт «Реконструкція каналізаційних очисних споруд із впровадженням енергоощадних технологій на основі установки «УМКА БІО» в смт Варва Чернігівської області, продуктивністю 500 м3/добу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реконструюють очисні споруди в Коропі

Однак через нерівномірність подачі стічних вод виникли проблеми в технологічному процесі їх очищення, в результаті чого не забезпечувалося постійне досягнення нормативних показників очищення. Для усунення зазначених порушень ухвалене рішення облаштувати додаткове обладнання, зокрема усереднювач подачі стічних вод, який забезпечить рівномірність надходження стоків на очисні споруди. Наразі на об’єкті розпочаті пусконалагоджувальні роботи. Найближчим часом очисні споруди будуть введені в експлуатацію.

До речі, реконструкція очисних споруд у Варві проведена за ініціативи керівництва селищної ради, що торік якісно підготувала та своєчасно подала до Міндовкілля заявку на отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності, а також забезпечила необхідне співфінансування проєкту.

Департамент екології та природних ресурсів

Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button