Суспільство

У Варві відкрили меморіальну дошку на честь Аверкія Гончаренка (Фото)

Пам’ять легендарного сотника армії УНР, уродженця села Дащенки Варвинського району Аверкія Гончаренка — активного учасника Української революції 1917-1921 років, командира українського війська в бою під Крутами — вшанували сьогодні у Варві. Тут на будівлі райдержадміністрації урочисто відкрили меморіальну дошку на честь борця за незалежність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині з’явилась нова меморіальна дошка

Разом з місцевою громадою пам’ять земляка вшанували заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко та голова правління громадської організації «Українська Ініціатива» Юрій Косенко.

Під час виступів наголошувалося, що відновлення історичної правди є важливим завданням. Це, зокрема, одна з ініціатив Президента України Петра Порошенка. Аби сторінки становлення української державності не були втрачені, а молоде покоління виховувалося на прикладах справжньої мужності та патріотизму, сучасні історики, науковці, громадські діячі проводять масштабну пошукову та дослідницьку роботу.

— Бій біля залізничної станції Крути в далекому 1918 році є символом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. На жаль, тисячі нових героїв знову стали на захист цілісності нашої держави у протистоянні все тому ж північному сусіду. Національна єдність — ось що нам потрібно для ефективного спротиву зовнішній агресії. Тільки так ми зможемо перемогти ворога та бути гідними нащадками своїх прадідів, — зазначила Наталія Романова.

Урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки продовжились у районному будинку культури.

Захід організований ГО «Українська Ініціатива» за сприяння Міністерства інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті, Чернігівської ОДА та місцевої райдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button