Суспільство

У Ялівщині пройшла толока (Фото)

Через ведення активних бойових дій на території області довгий час відвідування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» було під забороною. Після проведення робіт з виявлення вибухонебезпечних предметів працівниками ДСНС у Чернігівській області, відвідування парку відновлено.

І перше, з чого розпочали – це прибирання території парку від сміття.

Тож, 27 травня адміністрацією закладу спільно з Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОВА проведено відповідну акцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зелена ферма запрошує на полуничний сезон (Відео)

Активну участь у толоці взяли студенти, викладачі Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка та Національного університету «Чернігівська політехніка», волонтери та небайдужі громадяни міста. Учасники акції назбирали більше 20 пакетів сміття.

Слід зауважити, що на сьогодні продовжуються роботи по розробці проєкту організації території парку та зонування.

Розподіл територій парку на функціональні зони дасть можливість просторового розмежування основних функцій і завдань, які покладаються на регіональний ландшафтний парк «Ялівщина». Та забезпечить збереження і відтворення біорізноманіття, природних ландшафтів та історико-культурних цінностей, сприяння розвитку рекреації і туризму, екологічної освіти і екологічного виховання населення та запровадження невиснажливого природокористування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Департаменту екології та природних
ресурсів Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button