Суспільство

У ЗСУ ввели посаду капелана

Із 15 травня в усіх бойових частинах і підрозділах Збройних сил України будуть запроваджені посади військових капеланів.

Про це заявив начальник головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ, генерал-майор Олег Грунтковський.

«Ми провели опитування у військових частинах, вивчили ставлення до різних конфесій, склали списки кандидатів, які вже були погоджені душпастирською Радою при Міністерстві оборони України. Капелани готові працювати, їм залишилося пройти співбесіду з командирами військових частин та отримати призначення», — розповів генерал-майор.

За словами Олега Грунтковського, запровадження служби капеланів буде здійснюватися у два етапи: на першому до кінця червня військові капелани будуть призначені до бойових підрозділів, а до кінця 2017 року – у всі підрозділи Збройних сил.

«Ми продовжуємо вивчати процес їхньої роботи, враховуємо той досвід, який у нас уже є. Ми не відмовляємося також від волонтерської місії, яку у Збройних силах України здійснює церква, але робота капеланів також є важливою, адже вони зможуть постійно знаходитися з особовим складом на передовій», – додав начальник головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ.

У бойових бригадах, за словами посадовця, працюватимуть від двох до чотирьох капеланів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button