Суспільство

Учителі повідомлятимуть поліцію і соцслужби, якщо дитина не з’явиться у школі

Таке правило діє з минулого навчального року – на підставі урядового документа, яким передбачено, що навчальні заклади вестимуть облік учнів і здійснюватимуть контроль за відвідуванням ними навчальних занять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заможний кавалер, зіркова слава і відродження села: про що мріють чернігівські діти

— У разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль із невідомих або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності, відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їхніх прав на здобуття загальної середньої освіти. Про це йдеться в Постанові Кабміну №648 від 13 вересня 2017 року і, відповідно, освітяни області її виконують, – пояснює начальник управління освіти Чернігівської ОДА Микола Конопацький.

За словами Миколи Конопацького, контроль за відвідуванням учнями занять у навчальних закладах області здійснюється щодня – за відсутності дитини у школі класний керівник одразу зв’язується з батьками.

У постанові йдеться про те, що причини відсутності учня на навчальних заняттях підтверджуються відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров’я або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників (для учнів, які не досягли повноліття) або учня (для повнолітніх учнів), що зберігаються в його особовій справі протягом поточного навчального року.

Ще статті по темі

Back to top button