Суспільство

Учні та студенти з Чернігова написали листи для підтримки політв’язнів

Ознайомитися з біографією кожного незаконно утримуваного в російських в’язницях вихідця з України (здебільшого мешканців Криму) та написати йому листа може будь-хто.

Акція «#LetMyPeopleGo», приурочена до Дня Криму, сьогодні стартувала в Чернігівському обласному молодіжному центрі.

Першими долучитися до неї запросили учнівську та студентську молодь. Із вітальним словом до присутніх звернулася директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш: «Молодь — це не майбутнє, це сьогодення. Саме сьогодні треба реалізовувати реформи, підтримувати одне одного та демонструвати національну єдність».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд урегулював питання запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності

Довідково. Кампанія LetMyPeopleGo була започаткована ініціативою «Євромайдан SOS» для захисту всіх ув’язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму. Мета — звільнення всіх людей зі списку LetMyPeopleGo та дотримання прав заручників Кремля.

Як повідомила керівник центру Ірина Сімонова, зібрані листи мають бути написані російською. Їх перевірятимуть відповідні служби. І десь приблизно за місяць повідомлення дійдуть до своїх адресатів.

Також у холі центру можна ознайомитися з тематичними стендами, які згодом разом із поштовою скринькою поїдуть районами області.

В експозиції чільне місце займає ілюстрована інформаційна довідка про Державний науково-випробувальний центр Збройних сил України. Військовий підрозділ раніше базувався в Криму, після анексії півострова переїхав до Чернігова.

Після спілкування та написання листів охочі мали змогу переглянути фільм «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова».

Ще статті по темі

Back to top button