Суспільство

Учні з Чернігівщини їдуть на міжрегіональні дебати проєкту «Молодь дебатує»

3 грудня в Житомирі пройдуть міжрегіональні турніри проєкту «Молодь дебатує». Учасниками стали школярі Житомира, Чуднева, Чернігова, Ніжина, Сум, Конотопа, Шостки, Полтави та Миргорода. Четверо найкращих дебатантів 16 лютого поїдуть на четверті національні дебати до Харкова.

Проєкт «Молодь дебатує» збирає українських школярів на дебати вже четвертий рік. Методика Jugend debattiert з’явилась у Німеччині 2001 року, і зараз за нею дебатують сотні тисяч німецьких школярів, а на фінал приходить президент Німеччини. Україна стала першою країною, де за німецькою методикою дебатують іншою мовою. Її основна відмінність від інших форматів дебатів: перемагає той учасник або та учасниця, хто надасть у процесі дискусії всі можливі аргументи з теми, використовуючи думки експертів та наукові дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентськими стипендіатами стали четверо учнів та студентів з Чернігівщини

Цього року на міжрегіональних дебатах в усіх регіонах учасники та учасниці даватимуть відповідь на запитання «Чи варто започаткувати офіційний день багатокультурності в Україні?»

Проєкт в Україні став постійним і щороку залучає дедалі більше учасників і навчальних закладів. Загалом методику за всі роки опанували більше 2200 українських школярів і школярок. А у поточному році в проєкті взяли участь 1000 школярів і школярок із 54 навчальних закладів. У свою чергу Міністерство освіти і науки України у своїх листах до місцевих департаментів рекомендувало школам долучатися до «Молодь дебатує».

Цього року міжрегіональні дебати проходять у Львові, Житомирі, Запоріжжі та Одесі. Вони є відбірковими турнірами — в кожному з них обирають чотирьох найкращих. Так складається перелік 16 дебатантів та дебатанток для участі у вирішальних національних дебатах у Харкові.

У міжрегіональному етапі в Житомирі участь беруть 14 закладів, зокрема Ніжинська загальноосвітня школа №1, Спеціалізована загальноосвітня школа №2 та Чернігівська загальноосвітня школа №1.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button