Суспільство

Укравтодор почав відбудовувати міст через Десну на в’їзді у Чернігів (Фото)

Укравтодор почав відбудовувати автомобільний міст через Десну на в’їзді у Чернігів, який росіяни розбомбили 23 березня.

Про це повідомив перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Роботи розпочалися тільки зараз, тому що спочатку потрібно було дочекатися зменшення рівня води (вона трималася до травня), а потім розмінувати територію та підготувати під’їзні дороги.

Міст через Десну розташований на дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Авіабомба, яку скинув російський літак у березні, зруйнував два прогони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднені графіки відключення світла на Чернігівщині

Голова Чернігівської обладміністрації В’ячеслав Чаус обіцяв, що замість старого мосту збудують «новий, кращий за той, що був», але на це потрібно багато часу. Тому поки що дорожники збираються відновити старий міст.

«Слугуватиме він тимчасово – поки зводитимемо новий. Зараз проводимо ремонт пошкодженої конструкції та прибирання залишків розтрощеної частини мосту, що лежить у воді. Більшу частину металевої ферми, що важила десь 600 тонн, вже прибрали», – розказав Івко.

Тимчасовий міст збираються відкрити протягом трьох місяців, тобто приблизно на початку лютого.

«Паралельно зводитимемо новий міст. Штучна споруда буде розрахована на чотири смуги руху [а не на дві, як старий]. Вже стартувало будівництво фундаменту та під’їздів до нового мосту. Плануємо, що перший транспорт поїде новою переправою до 2024 року», – заявив Івко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button