Суспільство

Український телевізійний сигнал витісняє російський із прикордоння Чернігівщини

Після минулорічних робіт із покриття прикордоння Чернігівської області державною цифровою багатоканальною мережею MX-7 телевізійний сигнал в регіоні значно покращився.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області Ірина Сенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Чернігівського прикордоння, що межує з росією, можуть переїхати до безпечних регіонів

«Покриття якісним телевізійним сигналом території Чернігівської області – процес не одного дня, й він триває й досі. Проблема з ворожим мовленням на прикордонних територіях з’явилася дуже давно. І ми планомірно боремося з даними викликами. Влітку минулого року було запущено тестове мовлення МХ-7, а вже восени мовлення було розпочато з усіх обʼєктів (додаткових в тому числі). Варто зазначити, що телевізійний сигнал значно покращився. Навіть після початку тестового мовлення сигнал з’явився там, де сталий час були проблеми з його прийомом. Це підтвердили проведені моніторинги. В минулому році, відразу після початку тестового мовлення МХ-7, я проїхала вздовж всього прикордоння. І безпосередньо в селах Новгород-Сіверського району, в прикордонних населених пунктах, що межують безпосередньо з ворогом, люди з радістю відмічали, що з’явився якісний український телевізійний сигнал. Раніше за погіршення погодних умов прийом сигналу був ускладнений. Ми й надалі відстежуємо ситуацію, тривають моніторинги. На жаль, проведення прикордонних моніторингів ускладнюються через бойові дії та ворожі обстріли», — сказала Ірина Сенченко.

За її словами, сигнал російського телебачення частково пробивається поблизу кордону в деяких населених пунктах. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вживає заходи спільно з військовою адміністрацією та правоохоронними органами, щоб цей сигнал припинився і залишився лише вітчизняний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button