Суспільство

Уляна Супрун пропонує оновити санітарні норми для шкіл

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в соцмережі Facebook оприлюднила інформацію, що вже настав оновити санітарні правила в школі, яких 17 років ніхто не переглядав.

«Разом із Міністерство освіти і науки України пропонуємо ці правила оновити – зробити більш сучасними й актуальними», – написала вона. Адже, на думку в.о. міністра, словосполучення «санітарні правила в школі» стосуються майже всіх питань навчального процесу – від відстані між партами до тривалості виконання домашнього завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступника губернатора Чернігівщини порівняли з Уляною Супрун

Тож новий «Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти» вже розроблений.

«Батьки можуть зітхнути з полегшенням – скорочується тривалість виконання домашніх завдань. А для першачків та учнів другого класу домашні завдання взагалі не рекомендуються. Тривалість виконання домашніх завдань не рекомендується більше 1 години в 3-9 класах і 1,5 години в 10-12 класах.

У навчальному процесі можна буде застосовувати сучасні ґаджети – електронні книжки, ноутбуки тощо. У класах можна використовувати інтерактивні дошки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний медик країни Уляна Супрун у Чернігові втекла від місцевих лікарів і журналістів

Організувати простір школи зможуть самостійно – пропонуємо скасувати нормативи щодо відстані між партами, а в 1-4 класах рекомендуємо облаштовувати в навчальних приміщеннях місця для відпочинку та ігор», – йдеться в пості.

Не забули розробники і про рекомендації щодо здорового харчування учнів.

«Щоденне меню шкіл має містити щонайменше чотири страви, а калорійність обіду повинна становити приблизно 30% від добової потреби в енергії. У розроблених рекомендаціях чітко визначена максимально допустима кількість цукру та солі для різних страв.

Наразі новий санітарний регламент перебуває на громадському обговоренні. Якщо хочете взяти участь у творенні продуктивного і здорового навчального простору для школярів, обов’язково долучайтеся: https://goo.gl/vW7TiB», – повідомила Уляна Супрун.

Ще статті по темі

Back to top button