Суспільство

Унікальна перемога: школярка з Чернігівщини здобула «Гран-прі» всеукраїнського конкурсу читців

Учениця Савинської школи мистецтв Дарина Руденок взяла участь у Всеукраїнському мистецькому конкурсі солістів та читців поезії Т.Г. Шевченка «Діти мої квіти – 2024».

Дівчина здобула диплом лауреата І премії і стала найкращою серед усіх конкурсантів.

Прот це повідомляє управління освіти Чернігівської ОДА.

За своїм змістом конкурс поєднував два жанри солістів і читців у 5 вікових категоріях. Водночас найвища його нагорода («Гран-прі») – одна.

Під час свого виступу дівчина продекламувала вірш Тараса Шевченка «Хіба самому написать…» і з 400 балів отримала 393. Результат Дарини став найкращим, тож «Гран-прі» конкурсу поїхало на Чернігівщину.

«Секрет успіху Дарини полягає в її наполегливій праці та відповідальному ставленні до мистецтва виразного читання, яким вона почала займатись ще з зовсім юних літ. До того ж Дарина обрала специфічний для конкурсу твір, не просто виразно розповіла, а фактично зіграла Тараса Шевченка на сцені, донісши до публіки його дороговкази, залишившись при цьому в образі національного пророка до останнього слова», – зазначає Василь Панченко, керівник Савинської школи мистецтв, заслужений діяч мистецтв України.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button