Суспільство

Уряд затвердив зміни до перспективного плану Чернігівської області

Сьогодні, 18 грудня, Кабінет Міністрів затвердив перспективний план формування територій громад Закарпатської області та зміни до перспективних планів Луганської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей.

У перспективному плані Чернігівської області уточнили склад Тупичівської, Малодівицької, Линовицької, Ріпкинської, ГончарІвської, Михайло-Коцюбинської, Седнівської, Чернігівської громад. Перспективний план області доповнили Сухополов’янською, Яблунівською, Добрянською, Киселівською, Вихвостівською громадами, а також вилучити Халявинську громаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без обласних рад: ВР спростила процедуру затвердження перспективних планів для ОТГ

Ці зміни до перспективних планів областей дозволять доданим до них громадам перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, а також отримати субвенцію на розвиток інфраструктури.

Нагадаємо, Мінрегіон спільно з підкомітетом з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розпочали консультації щодо майбутніх перспективних планів областей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button