Суспільство

Утримання курей на задньому дворі

Утримання курей на задньому дворі пов’язане з прагненням отримувати здорові та смачні яйця. Коли ми тримаємо курей, ми знаємо, що вони їдять і в яких умовах живуть. Це гарантує, що яйця мають гарний смак і не містять шкідливих елементів.

Насамперед знання

Пам’ятайте, що на самому початку ви маєте отримати відповідні знання, завдяки яким ви не допустите помилок, пов’язаних із підготовкою умов і подальшим розведенням курей. Якщо у вас є друзі, які тримають птицю, варто зустрітися з ними та поговорити про це. Також варто придбати відповідну літературу, знайти якісний корм для бройлерів та багато іншого.

Курник — основа

Зазвичай у курей має бути місце, де вони відчувають себе в безпеці. Пам’ятайте, що кури люблять тепло, тому необхідно побудувати такий курник, який забезпечує оптимальні умови для вирощування тварин.

Де найкраще побудувати курник?

Не можна розміщувати будівлю на вологих ділянках. Вхід має бути спрямований зі сходу, через те, що здебільшого вітри у нашій країні дмуть із заходу. Так курник буде захищений від холодного вітру й сильного дощу. Пам’ятайте також, що кури люблять світло, тому чим більше світла потрапляє до них, тим краще. Найкраще розмістити якомога більші вікна на південній і східній сторонах, щоби птахи мали доступ до світла впродовж усього дня.

Зона для прогулянок

Вам знадобиться великий загін. Це місце, де кури зможуть знайти їжу. Найкраще місце — це ділянка із зеленою рослинністю. Рекомендується розділити прогін на дві частини. Вольєр має бути огороджений і захищений від хижаків. Якщо у вашій місцевості мешкають хижі птахи, найкраще подбати про безпеку зверху.

Як побудувати курник?

Якщо ви вже вибрали місце для курятника, можна приступати до його будівництва. Буде краще, якщо ми піднімемо підлогу вище рівня землі, щоби легше було міняти підстилку й захистити її від намокання під час дощу.

Ізоляція

Стіни мають бути добре утеплені, щоби взимку температура в приміщенні підтримувалася на рівні 15–17 градусів. Ізоляція стін проводиться тими ж матеріалами, які ми використовуємо для ізоляції житлових будинків. Якщо ви переобладнуєте частину сараю або комори, не забудьте належним чином загерметизувати всі стіни.

Вентиляція

Зрозуміло, кожен пташник має бути добре вентильованим. В іншому випадку кури будуть схильні до респіраторних захворювань тощо. через концентрацію шкідливих газів — сірководню, аміаку, вуглекислого газу. Для того, щоби пташник добре провітрювався, досить вікна з невеликим отвором (захищеним сіткою від хижаків).

ccb0e7f7-fb6c-40ed-8fff-bec996ca7b32

Освітлення

Як і людям, курям необхідний доступ до світла — приблизно 12–14 годин на день. Ось чому важливо забезпечити пташиний сарай джерелом світла під час зимових днів. Якщо в пташнику є доступ до сонячного світла, не потрібно включати штучне освітлення. Наприклад, якщо сонце встає о 6 годині ранку й сідає о 4 годині дня, ми можемо включати лампи з 16 до 19 годин. Пам’ятайте, що необхідно стежити за погодою, оскільки бувають дні з похмурим небом і темрявою.

Якої породи?

Для розведення не варто купувати курей на фермах. Вони тендітні та не пристосовані для розведення у дворі. Такі тварини не дуже стійкі до погодних умов. Кращими породами для розведення в домашніх умовах є сассекська, червона род-айлендська, плімутрокська, зелено — і жовтонога куріпка.

Вирощування курчат

Необхідно пам’ятати, що курчата потребують інших умов утримання, ніж дорослі особини. Для вирощування курчат необхідно мати окреме приміщення, у якому температура впродовж першого тижня має підтримуватися на рівні 31–33 градусів і знижуватися на 1–2 градуси з кожним наступним тижнем.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button