Суспільство

В Чернігові відбувся Регіональний інноваційний форум

Інновації, на основі яких будують свій бізнес стартапи, можуть бути як глобальними (тобто бути інноваціями у всьому світі), так і локальними (тобто, бути інновацією в окремо узятій країні, але при цьому в інших країнах ця технологія вже не є інноваційною).

22 листопада у Чернігові пройшов Регіональний інноваційний форум «Формування ефективної інноваційної екосистеми як складової інвестиційного розвитку регіону».

Мета Форуму — популяризація інноваційної діяльності, сприяння комерціалізації наукових досліджень і розробок, створення комунікаційної платформи для налагодження ефективного діалогу науковців та бізнесменів, пошуку інвестиційних ресурсів та додаткових джерел фінансування перспективних інноваційних проектів.

В ході зібрання було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між Державною інноваційною фінансово-кредитною установою та Чернігівською обласною державною адміністрацією.

Форум пройшов у 3-панельному варіанті за темами: «Екосистема інновацій: наука – інновації – бізнес. Комерціалізація інновацій та трансфер технологій»; «Фінансові інструменти підтримки розвитку інновацій і підприємництва»; «Регіональна інфраструктура для розвитку підприємницьких ініціатив та створення інноваційних продуктів».

Також на Форумі у рамках конкурсу «Краща інноваційна розробка регіону» відбулася презентація проектів-переможців та нагородження їх авторів.

Як результат, Регіональний інноваційний форум став майданчиком для обговорення технологічних трендів, обміну досвідом і презентації інноваційних рішень з метою збагачення власного потенціалу та налагодження взаємодії з партнерами з усіх куточків держави задля важливої мети – зміцнення економіки та підвищення рівня технологізації України до найкращих світових зразків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Ще статті по темі

Back to top button