Суспільство

В Десні завершили навчання бойові медики (Фото)

В селищі Десна Чернігівської області на базі 205-го Центру тактичної медицини завершили навчання військовослужбовці-курсанти  за новим фахом — бойовий медик взводу.

Такі курси проходять вже третій рік поспіль. Слухачі навчалися тут надавати  домедичну допомогу на основі американського стандарту 68W (Combat Medic).

Бойовий медик взводу — це молодший медичний спеціаліст без обов’язкової медичної освіти. Особливість такої підготовки полягає в тому, що основна відповідальність за надання першої медичної допомоги і стабілізацію постраждалого,  стан його здоров’я тощо  покладатиметься безпосередньо на фахівця такого рівня.

Проходження такого курсу забезпечує не лише професійну підготовку курсантів, але і фізичне та психологічне навантаження на медиків в бою.  Головна мотивація  для бойових медиків – бажання рятувати життя воїнів в будь-яких умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські військові випробовували зенітні керовані ракети (Фото)

Раніше ця ланка надання медичної допомоги фактично була відсутня у війську, але завдяки функціонуванню Центру – суттєво підвищуються шанси на порятунок життя українських захисників на фронті.

Випускний іспит для бойових медиків проводився за участі американських та канадських інструкторів, які мають величезний досвід в цій сфері.

Водночас, на підсумкове заняття завітала і делегація Збройних Сил Канади. Українські військові та закордонні колеги під час зустрічі  обговорювали перспективу подальшого співробітництва та набуття іноземного досвіду підготовки бойових медиків в майбутньому.

В перспективі планується також готувати високопрофесійних інструкторів,  що в свою чергу дозволить збільшити кількість своєчасно підготовлених бойових медиків, яких наразі так потребує українська армія.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform»

Ще статті по темі

Back to top button