Суспільство

В Десну вселили майже 285 тисяч молоді риб

Чернігівський рибоохоронний патруль попередньо вже інформував громаду Чернігівщини про проведену роботу по відтворенню водних біоресурсів р.Десна. В два етапи в річку випущено біля 83 тисяч молоді товстолоба та 45 тисяч  молоді коропа, вагою майже чотири тонни.

Чергове вселення молоді коропа та товстолоба в р.Десну відбулося 16.11.2018в приміській зоні Чернігова в районі автомобільного мосту, під контролем спеціальної комісії з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів, на чолі із представниками Чернігівського рибоохоронного патруля.

До р.Десни було випушено 75595 екземплярів товстолоба та 81625 екземплярів  коропа, середня маса вселеної молоді риб складає 25 – 30 грам, зарибок закуплений в ПрАТ «Чернігіврибгосп».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корюківці-ентузіасти зарибнили міський ставок

Нагадаємо, що зариблення р.Десни, проходить за рахунок компенсаційних коштів,на загальну суму 717 тис.грн., за завдані збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду по робочому проекту «Реконструкція об’єкту «Розчищення русла р.Десна з укріпленням берегової лінії в районі міського пляжу «Золотий берег» в м.Чернігів»

Всього в р.Десну, в три етапи, випущено 158 154 екземплярів товстолоба та 126 775 екземплярів  коропа.

Чернігівський рибоохоронний патруль просить рибалок любителів пам’ятати про допустимі розміри вилову водних біоресурсів, зокрема мінімальний розмір, дозволеного для вилову, товстолобаскладає 40 см, коропа – 25 см.

Якщо Ви стали свідком порушення природоохоронного законодавства, просимо повідомити про це Чернігівський рибоохоронний патруль на«гарячу» лінію 0991121344 та (0462) 937557.

Ще статті по темі

Back to top button