Суспільство

В Ічні розібрали новорічну локацію (Фото)

Цьогоріч новорічне свято для українців було аж ніяк не святковим. Адже настрій піднесеним не може бути, якщо в твоїй країні йде війна.

Громади Чернігівщини відмовилися від гучних новорічних святкувань, не встановлювали новорічних ялинок, бо вирішили, що кошти, передбачені на святкування, ліпше використати на допомогу нашим військовим чи оборонні потреби.

Але попри складність і відсутність новорічного настрою, вирішили дітей без привітань не залишати. Тож у громадах облаштували скромні новорічні локації. Особливо це вдалося ічнянцям. У місті великою популярність користувалася атмосферна кімната святого Миколая, прикрашена стильно і з любов’ю.

«Кімната святого Миколая в нас працювала до 25 грудня. Там стояла наша домашня ялинка. Новорічні прикраси також із домівок позносили. Кімната була дуже популярна. Дітей приходило дуже багато. Віршики святому Миколаю розповідали, пісеньки співали, за що отримували смаколики. Приходили і дорослі просто фотографуватися», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Марина Вітик, начальник відділу культури і туризму Ічнянської міської ради.

Зрозуміло, що кімната була більше для діток. А для всіх жителів на вулиці перед будинком культури облаштували новорічну локацію – з новорічними гномами і запряженим в сани оленем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Досліджую свій родовід»: чернігівців запрошують на унікальну екскурсію

«Своїми силами облаштовували. Міська рада, звісно, допомогла. Витрат небагато, але були. Зокрема, тканина гномам на шапки потрібна була.

Ми навіть вдень на годинку чи дві вмикали новорічну ілюмінацію. Оленя з саньми підприємець подарував, то також вмикали потрошку», – розповідає Марина Вітик.

Учора, 11 січня, новорічну локацію в Ічні вже розібрали. Вирішили не чекати до старого Нового року.

«На старий Новий рік нічого не плануємо, бо святкового настрою через війну зовсім нема. У нас і на Новий рік, і на Різдво жодних гучних святкувань чи виступів не було. Вирішили, що нині все це не на часі», – сказала Вітик.

На Новий рік ми всі загадали бажання про Перемогу і мир. Тож усі віримо, що наступний, 2024-й, рік уже зустрічатимемо весело й гамірно, як і належить.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Марина Вітик

Ще статті по темі

Back to top button