Суспільство

В обласному центрі відкрилась виставка знаного митця Чернігівщини

У стінах Чернігівського музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт» 3 січня відбулося відкриття персональної виставки живопису відомого чернігівського художника Володимира Наталушка.

Привітати відомого майстра пензля, висловити своє захоплення його творчістю та помилуватись полотнами митця завітали члени родини, колеги-художники, учні Чернігівської дитячої художньої школи, де Володимир Наталушко викладає ази живопису, поціновувачі мистецтва Чернігова. Засвідчив свою повагу таланту і майстерності художника і перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Експозицію виставки складають 150 творів митця, на яких зображені архітектурні пам’ятки стародавнього Чернігова, мальовничі сіверські парки, поліські краєвиди, краса і велич Десни. Окремий зал присвячений морським пейзажам.

Довідково. Володимир Наталушко народився 2 серпня 1971 р. в місті Чернігові. Ще школярем навчався у дитячій художній школі міста над Десною. Після цього вчився в Пензенському художньому училищі ім. К.А. Савицького.

У 1996 р. закінчив Всеросійську Академію живопису, скульптури та архітектури за спеціальністю «Станковий живопис» у Москві, де художник опанував секрети майстерності у таких відомих митців як Ілля Глазунов та Олександр Шилов. Після завершення навчання повернувся до рідного Чернігова, де продовжив удосконалювати свою майстерність.

Починаючи з 2004 року Володимир Наталушко викладає у Чернігівській дитячій художній школі.

З 2008 р. – член спілки художників України, постійний учасник обласних та всеукраїнських художній виставок.

За останній час пройшло близько 10 персональних виставок у Чернігові та декілька в Одесі.

У 2016 році відбулася персональна виставка митця в м. Бат-Ям, Ізраїль.

Роботи автора знаходяться в багатьох приватних колекціях та музеях України, Франції, США, Росії, Ізраїлю, Німеччини тощо.

Ще статті по темі

Back to top button