Суспільство

В онкодиспансері підписали договір про закупівлю лінійного прискорювача

Наприкінці серпня y стінах Чернігівського обласного онкологічного диспансеру відбулося підписання договору про закупівлю медичного лінійного прискорювача Elekta з комплексом обладнання для оснащення радіотерапевтичного відділення.

Постачальником є товариство з обмеженою відповідальністю «Біосенс» – офіційний представник компанії Elekta в Україні. Постачальник визначений шляхом відкритих і прозорих тендерних торгів, що тривали з травня 2017-го. Сума договору становить 57,5 млн грн, де 40 мільйонів – кошти Державного фонду регіонального розвитку та 17,5 млн – кошти місцевих бюджетів. За підсумками проведених торгів очікувана ціна закупівлі була знижена на 23,3 % – тобто з 75 млн гривень до 57,5. Різницю спрямують на придбання системи дозиметричного планування та комп’ютерного томографа.

Як зазначив головний лікар онкодиспансеру Валерій Зуб, поява лінійного прискорювача в арсеналі онкодиспансеру дасть змогу вивести лікування та профілактику онкологічних захворювань на новий рівень.

Важливо зазначити, що робота лінійного прискорювача Elekta може бути спрямована не тільки на лікування таких фатальних ситуацій, як онкологія. Багатофункціональність лінійного прискорювача − основна його перевага над іншими такими засобами.

Уже наприкінці цього року відділення онкодиспансеру повинно прийняти свого першого пацієнта. А взагалі в новому відділенні планують лікувати близько 3,5 тисячі пацієнтів на рік.

Джерело: Чернігівський онкологічний диспансер

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button