Суспільство

В Острі плюють на закон

Всупереч закону «Про декомунізацію» в Острі в приміщенні міської ради, де  розміщується кімната міської ради ветеранів війни та праці виявлено «оазис комунізму» – висять портрети і стоять бюсти Леніна та інші атрибути радянської епохи.

На пропозицію викинути цей мотлох з кабінету, який до того ж знаходиться в приміщенні органу влади, голова цієї ветеранської громадської організації Нікітін В.М. заявив, що таке рішення може бути прийнято лише на засіданні ради ветеранів.

Ситуацію прокоментував представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

«Сумно напередодні світлого свята Воскресіння Христового обговорювати тему пропаганди комуністичної символіки в будинку Остерської міської ради Козелецького району Чернігівської області. Комуністичний режим за десятиріччя свого існування вбив, репресував тисячі і тисячі священнослужителів, віруючих, жорстоко переслідував і забороняв українські церкви», – сказав він.

Сергій Бутко вважає, що за умови підтвердження фактів має бути відкрита кримінальна справа, відповідно до статті 436-1. «Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів» Кримінального кодексу України. І справа має бути доведеною до судового рішення.

ЧЕline також звертається до правоохоронних органів із проханням перевірити цей факт, і в разі його підтвердження відреагувати.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button