Суспільство

В рейтингу онлайн-ЗМІ Чернігівщини ЧЕЛАЙН посів 1 місце

Фахівці контент-маркетингової платформи «PRNEWS.IO» склали рейтинг десяти найпопулярніших медіа Чернігівщини на основі даних власного каталогу, який охоплює понад 100 тис. ЗМІ зі всього світу, та відомостей статистики з сервісу SimilarWeb за 2023 рік.

Беззаперечним абсолютним лідером на Чернігівщині є видання «Cheline».

За минулий рік видання переглянули 6,1 млн разів. Ресурс висвітлює найважливіші події Чернігова та області. Журналісти активно ведуть репортажі з місця подій, а також публікують інтерв’ю з громадськими діячами та політиками регіону.

На другій щаблині – 0462.ua медіа. Воно ставить за мету оперативно та об’єктивно інформувати читачів про актуальні події Чернігівщини. Платформа акцентує увагу на новинах, що стосуються економіки та соціального життя регіону. На її сторінки за минулий рік зайшли 3,7 млн разів.

Третє місце зайняв gorod.cn.ua сайт з 2,3 млн кількістю переглядів. Він покликаний забезпечувати жителів Чернігівщини актуальною інформацією про події у своєму регіоні. На сторінках видання розповідають про культурні заходи, спортивні події, а також розглядають важливі суспільні питання.

Mynizhyn.com онлайн-ресурс опинився на четвертій сходинці рейтингу. Він поєднує у собі новини, аналітику та репортажі з Чернігова та області. Видання взаємодіє з читачами через соціальні мережі та коментарі до новин. За 2023 рік його переглянули 1,4 млн разів.

П’яте місце опинилося у онлайн-платформи newch.tv, яка ставить за мету надати об’єктивну та оперативну інформацію про події у регіоні. Журналісти видання акцентують увагу на різноманітних аспектах життя місцевих мешканців: політика, економіка, культура та спорт. На сторінки сайту за минулий рік заходили 1,26 млн разів. 

Друга п’ятірка лідерів ТОПу виглядає так:

– cntime.cn.ua – 1,24 млн переглядів за 2023 рік;

– nezhatin.com.ua – 939 тис. переглядів за 2023 рік;

– despravda.com – 591 тис. переглядів за 2023 рік;

– pravda.cn.ua – 243 тис. переглядів за 2023 рік;

– nizhyn.city – 197 тис. переглядів за 2023 рік.

Онлайн-медіа Чернігова та області відіграють важливу роль у суспільному житті регіону. Вони не лише інформують громадськість про події та явища, що відбуваються в їхньому регіоні, але й сприяють формуванню громадянського суспільства, заохочують активність та обговорення важливих питань. Таким чином, їхня роль у забезпеченні публічної інформації та відкритого діалогу відіграє важливу функцію у житті громади.

Дослідження проводилося на основі сайтів з каталогу PRNEWS.IO. Статистика відвідуваності базується на аналітиці SimilarWeb. Період – з 1 січня до 31 грудня 2023 року.

Джерело: PRNEWS.IO

Ще статті по темі

Back to top button