Суспільство

В школах запровадять нову посаду

МВС України запускає новий проєкт для шкіл

В Україні в школах з’являться спеціальні вихователі безпеки, які будуть постійно перебувати в навчальних закладах і стануть сполучною ланкою між поліцейськими офіцерами та батьками, учнями та адміністрацією шкіл. Про це розповіла заступниця голови МВС Катерина Павліченко в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Нововведення впроваджується в рамках проєкту «Безпечне дитинство», спрямоване «на створення безпечного середовища для дітей, захисту їх прав і законних інтересів».

Річ у тому, що з початку цього року в Україні було зареєстровано майже три тисячі кримінальних правопорушень, скоєних або дітьми, або з їхньою участю. При цьому кількість злочинів проти самих дітей – така ж.

Павліченко також зазначила, що міністерство планує посилювати і збільшувати поліцейську присутність у школах.

Що робитимуть вихователі безпеки в школах
«Це будуть не поліцейські, а вихователі, які пройдуть відповідний відбір і навчання на базі навчальних закладів системи МВС. Вони будуть розуміти специфіку роботи з дітьми, орієнтуватися в тих проблемах, які сьогодні є, в тому числі в законодавчій площині, а також орієнтуватися на міжнародні практики», – пояснила заступниця голови МВС.

Такі вихователі будуть передавати «копам» інформацію, що вимагає реагування, і працюватимуть «у тісному контакті» з правоохоронцями для створення безпечного середовища в школі.

Павличенко додала, що якщо школи невеликі та розташовані поруч, то на кілька навчальних закладів може бути один вихователь безпеки.

Повний текст читайте ТУТ.

Ще статті по темі

Back to top button