Суспільство

В Сновській громаді неправомірно здали в оренду землю

Завдяки прокуратурі скасовано неправомірне рішення щодо укладення додаткової угоди до договорів оренди землі в Сновській громаді.

Ухвалою Чернігівського окружного адміністративного суду закрито провадження за позовом прокурора до Сновської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення сесії щодо укладення додаткової угоди до договорів оренди землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва вартістю майже 13 мільйонів гривень.

У ході проведення системних заходів щодо виявлення порушень земельного законодавства на території області, прокурором встановлено, що між Сновською міською радою і приватним товариством укладено додаткову угоду до договору оренди землі, чим неправомірно збільшено площу орендованих угідь зі 106 до 142 гектарів, тобто додатково передано в оренду ще 36 га сільськогосподарських угідь.

Крім цього, уклавши додаткову угоду, орган самоврядування автоматично подовжив термін дії правочинів щодо платного користування земельними ділянками, нехтуючи тим, що в період дії воєнного стану передача в оренду землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва можлива лише на строк до одного року.

Ураховуючи беззаперечні доводи прокурора в суді, міська рада визнаючи позовні вимоги, ще до завершення розгляду справи самостійно скасувала оспорюване рішення про укладення додаткової угоди.

У результаті фактичного поновлення інтересів держави, судом винесено ухвалу про закриття провадження у справі.

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button