Суспільство

В Україні можуть підвищити виплати по догляду за дитиною

В Україні можуть значно збільшити розмір державної допомоги при народженні дитини. У разі, якщо народні депутати проголосують за законопроект №10395, то сума виплат за народження першої дитини збільшиться до 50 тис. грн. (14 тис. грн. відразу, решта протягом 3-х років), при народженні другої дитини пропонується платити 75 тис. грн. (21 тис. грн. відразу, решта протягом трьох років), при народженні третьої – 100 тис. грн. (28 тис. грн. відразу, решта протягом трьох років).

Відповідний документ внесли на розгляд Верховної Ради в п’ятницю, 21 червня.

У законопроекті пропонується змінити графік виплат, щоб сім’я маленького українця отримувала на руки відразу більш значну суму, ніж зараз. У даний момент сім’я отримує при народженні першого малюка 41 280 тис. грн., з яких 10,3 тис. грн. виплачуються відразу. А решту “розтягують” на 3 роки, виплачуючи різними частинами щомісячно. Аналогічні суми і порядок застосовуються і при народженні другої, третьої і наступних дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виїзд дитини за кордон: які треба документи

Таким чином, автори документа пропонують повернути диференційований підхід, який депутати скасували 27 березня 2014 року, щоб знизити навантаження на держбюджет в кризовий період.

Нагадуємо, з 1 квітня в Україні запровадили щомісячні виплати у розмірі 1700 гривень багатодітним сім’ям за третю та більше дитину у віці до 6 років. За даними Міністерства соціальної політики, на сьогоднішній день в Україні стоять на обліку 334 тисячі багатодітних сім’ї.

Ще статті по темі

Back to top button