Суспільство

В Україні запустили освітній серіал про територіальні виборчі комісії

8 жовтня 2020 року Міністерство цифрової трансформації спільно з ОПОРОЮ презентували новий освітній серіал «ТВК» на платформі Дія.Цифрова освіта. З відео можна дізнатись про обов’язки та відповідальність членів територіальних виборчих комісій.

Освітній серіал вже доступний за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses/tvk

Складається з 12 серій тривалістю 3-5 хвилин.

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан запросила всіх, кому не байдужа доля країни, приєднатися до виборчого процесу та стати гарантом їх чесності.

«Саме ТВК забезпечують підготовку та проведення місцевих виборів. А щоб розібратися у повноваженнях ТВК, особливостях їх роботи, правах та обов’язках комісій Мінцифри разом з партнерами підготували освітній серіал, який вже сьогодні є доступним на платформі osvita.diia.gov.ua», — підкреслила Валерія Іонан. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава у смартфоні: що думають чернігівці про додаток «Дія»

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що освітній серіал дає чітке розуміння про напрямки діяльності ТВК, їхній функціонал і відповідальність. «Кожен член комісії несе відповідальність із того моменту, коли прийняв присягу. В разі порушення присяги цей член комісії може бути позбавлений власних повноважень. А вже залежно від того, яке порушення він вчинив, це може бути і адміністративна, і кримінальна відповідальність», — підкреслила Ольга Айвазовська.

Освітній серіал «ТВК» — це курс Міністерства цифрової трансформації України та Громадянської мережі ОПОРА за підтримки USAID в рамках проєкту: «Місцеве спостереження за політичними процесами в Україні».

Трансляція презентації освітнього серіалу доступна за посиланням

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button