Суспільство

В Україні завершилася реєстрація на ЗНО

В Українському центрі оцінювання якості освіти завершили реєстрацію тих, хто буде складати ЗНО цього року. Про це інформує телеканал «Київ».

Для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалося понад 350 тисяч абітурієнтів, що на 20 тисяч більше, ніж минулого року.

Усі вступники обов’язково складатимуть українську мову та літературу, а також один із двох предметів на вибір – історію України або математику.

Серед необов’язкових дисциплін організатори ЗНО помітили тенденцію: найпопулярніші – біологія та географія, охочих складати хімію меншає вже другий рік поспіль.

Серед учасників зовнішнього незалежного оцінювання більшість є випускниками закладів загальної середньої освіти цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасникам ЗНО повідомлять про місце тестування до 30 квітня

З’являться на цьогорічному ЗНО і новації.

«Новація, яка є найбільш важливою і найбільш відчутною для такої категорії учасників зовнішнього незалежного оцінювання, як національні меншини, – це для осіб з освітніми потребами, мова навчання яких не належить до слов’янської групи мов: буде встановлений так званий адаптивний поріг, який може відрізнятися від встановленого порогу склав-не склав з української мови та літератури», – зазначив в.о. директора Центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

Першим відбудеться ЗНО з математики – 21 травня, а закінчиться зовнішнє незалежне оцінювання тестуванням з хімії – 13 червня. Оголосять результати ЗНО 14 червня.

Ще статті по темі

Back to top button