Суспільство

В Управлінні охорони здоров’я розповіли про ситуацію з поширенням кору

На засіданні оперативного штабу, що проходило 8 листопада в Управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації під головуванням начальника Управління Петра Гармаша, обговорювали оперативну інформацію щодо ситуації з поширенням захворюваності на кір в області, стан забезпеченості вакцинами та рівень імунізації населення від кору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині продовжують хворіти на кір

За повідомленням завідувача відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Артема Ярошенка, в області від початку поточного року зареєстровано 451 випадок захворювання (підозри) на кір, серед яких 67 діагнозів підтверджено лабораторно. Захворювання реєстрували в Бахмацькому, Бобровицькому, Борзнянському, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Куликівському, Менському, Ніжинському, Носівському, Прилуцькому, Ріпкинському, Талалаївському, Сновському, Чернігівському районах і містах Ніжин, Прилуки, Чернігів. Серед захворілих 272 дорослих і 179 дітей, серед яких 55% не мали щеплень від кору.

У 2018 році область отримала 100% річної потреби вакцини (18 958 доз), на сьогодні залишок становить 13 548 доз. За 9 місяців поточного року вакциною КПК-1 щеплено 5534 дитини (72,5%), КПК-2 – 6985 дітей (70,9%). Від початку проведення додаткової вакцинації від кору, з вересня 2017 року по 31 жовтня 2018 року, вакциновано 25 724 особи. Отже, вакцини від кору в регіоні достатньо, вона якісна, ефективна та безпечна.

Лікарі нагадують, що кір – це небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичного щеплення, перебувають у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Джерело: прес-служба Управління охорони здоров’я

Чернігівської облдержадміністрації 

Ще статті по темі

Back to top button