Суспільство

В управлінні охорони здоров’я розповіли про наявність вакцин від інфекційних захворювань

Протягом сезону поширення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції не слід забувати й про імунопрофілактику кору та інших керованих заразних недуг.

І якщо вакцинація проти грипу не належить до обов’язкових профілактичних щеплень, а здебільшого застосовується у період очікуваного загострення ГРВІ, то, наприклад, імунопрофілактика кору повинна здійснюватися згідно з календарем профілактичних щеплень, затвердженим наказом МОЗ України від 18.05.2018 №947 «Про внесення змін до Календаря профілактичних щеплень в Україні».

А він засвідчує, що комбінована вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи повинна вводитися дітям у 12 місяців та у 6 років, дорослим – через кожні 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська область повністю забезпечена вакцинами проти кору

Про це повідомляють у прес-службі управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації.

Медики закликають батьків не ризикувати здоров’ям своїх дітей, своєчасно проводити профілактичні щеплення, бо вакцинація – найдієвіший метод уникнення інфекційних хвороб.

Для проведення щеплень батькам дітей необхідно звернутися до педіатра, а дорослим – до дільничного терапевта або сімейного лікаря, з яким підписано декларацію, й отримати направлення на вакцинацію. За офіційним повідомленням Міністерства охорони здоров’я, нині в Україні є достатня кількість вакцин проти інфекційних захворювань.

Так, станом на 15 січня на Чернігівщині в наявності понад 18 тисяч доз комбінованої вакцини проти кору, паротиту та краснухи, приблизно 21 тисяча доз адсорбованої вакцини для профілактики дифтерії та правця і більше 41 тисячі доз ослабленої вакцини проти дифтерії та правця. Крім того, є майже 45 тисяч доз вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку з цільноклітинним кашлюковим компонентом (АКДС).

Ще статті по темі

Back to top button