Суспільство

В управлінні освіти з’являться три нові підрозділи

Депутати міськради на 10-й сесії затвердили нові зміни та доповнення до Положення про управління освіти в частині відокремлених структурних підрозділів управління без статусу юридичної особи та дорадчих органів.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Так, передбачене створення психолого-медико-педагогічної консультації  – методичної установи системи освіти Чернігова з метою розширення функцій управління щодо впровадження інклюзивного навчання.

Нова установа здійснюватиме консультативну, методичну, психолого-педагогічну, корекційно-розвиткову, аналітичну, прогностичну, профілактичну, просвітницьку діяльність.

Із метою надання логопедичної допомоги, запобігання відхилень мовного розвитку учнів та корекції вад мовлення збільшується  кількість логопедичних пунктів управління освіти.

У зв’язку з оптимізацією, науково-методичний центр управління освіти \реорганізовується в методичний центр управління освіти Чернігівської міської ради.

Як дорадчий орган управління освіти міської ради створені Рада директорів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів м. Чернігова та Рада завідувачів дошкільних навчальних закладів м. Чернігова.

Рішення набуває чинності з 15 серпня поточного року.

Ще статті по темі

Back to top button