Суспільство

Валіза чи рюкзак: що взяти з собою у подорож?

Подорожуючи, турист має бути забезпечений усім необхідним: від ще однієї пари взуття до медикаментів. Але де зручніше розмістити ці всі речі: у наплічнику чи валізі?

Переваги валізи

Серед основних переваг валізи можна виділити такі:

  • міцний корпус, який надійно захистить ламкі речі, наприклад, сувеніри;
  • наявність коліщаток, завдяки яким дуже зручно перевозити багаж;
  • висока місткість і, одночасно з цим, гарний зовнішній вигляд, на відміну від туристичних наплічників, з якими заселятися в дорогий готель дещо дивно.

Однак коліщата можуть зламатися у дорозі, бруківкою їхати не дуже зручно, руки завжди зайняті. Отже, такий варіант – для тих, хто збирається у тривалу подорож з поселенням у готелі.

Плюси рюкзака

Якщо ви хочете купить рюкзак, потрібно спочатку вирішити питання з габаритами. Для тривалих експедицій, походів, поїздок краще придбати модель від 70 літрів. Він має багато відділень, звільняє руки, рівномірно розподіляє навантаження. А невеликі наплічники ідеальні для вікенду, бо йдуть у літаку як ручна поклажа, усе необхідне під рукою, його можна носити спереду, щоб не втрачати з поля зору.

Зрештою, можна поєднувати валізу та рюкзак, якщо ви зібралися у довгу мандрівку. Туристам, які їдуть відпочивати на вікенд, не потрібно брати з собою багато речей, тому ідеальний варіант для такого випадку – придбати зручний рюкзак на 40 літрів. Тим, хто не може прожити на відпочинку без різних комплектів одежі, доведеться складати усі речі у валізу, бо у наплічник вони навряд чи помістяться.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button