Суспільство

Вчитель з Чернігівщини став співорганізатором міжнародного фестивалю повітряних зміїв 

З 13 по 18 серпня 2023 р. у Варненській області Болгарії відбувся Український Міжнародний фестиваль повітряних зміїв, спеціально організований для дітей захисників та захисниць України. Ініціатором та співорганізатором Фестивалю став учасник Української Асоціації Повітряних Зміїв з року створення (2017), вчитель фізики Українського фізико-математичного ліцею КНУ ім. Т. Шевченка, кандидат технічних наук Олександр Мєшков з Ніжина.

Унікальна подія зібрала більше 250 любителів повітряних зміїв з усіх регіонів України, а також професійних кайт-флаєрів нашої країни, Болгарії, Греції, Німеччини та Великобританії. Фестиваль мав не тільки культурно-дозвіллєве, але і наукове спрямування та став результатом унікальної взаємодії Української Асоціації Повітряних Зміїв як молодіжної організації та еліти педагогів-фізиків України – колективу проекту Online Physics School, де викладає Олександр. За результатами Фестивалю до Асоціації приєдналися та виявили бажання займатися кайтами професійно близько 20 дітей та вчителів фізики.

Олександр Мєшков зазначає: «Безмежно вдячні абсолютно усім вчителям фізики проекту Online Physics School, які працювали з дітьми протягом усіх трьох тижнів навчального табору, взяли участь у майстер-класах, допомагали не лише дітям, а і команді Української Асоціації Повітряних Зміїв і провели паралельно ряд теоретичних занять з фізики вітру, крила та польоту для дітей! До того ж, усі наші колеги фізики і самі отримали перші практичні навики розробки, конструювання та управління повітряними зміями різних конструкцій та типів, взявши активну безпосередню участь у Фестивалі разом з усіма дітьми».

Джерело: http://surl.li/kugol

Ще статті по темі

Back to top button