Суспільство

Вчителів хочуть зобов’язати проходити курси першої допомоги

Розроблений Міністерством освіти України законопроект про загальну середню освіту передбачає проходження вчителями курсу домедичної допомоги учням, а також обрання директорів шкіл на конкурсних засадах. Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

«Проект закону передбачає, що всі вчителі пройдуть курси з домедичної допомоги. Ми мали жахливі випадки, коли діти з різних причин згасали в стінах школи за лічені хвилини, бо «швидка» не встигала доїхати. Якби вчителі вміли надавати домедичну допомогу, можна було б цього уникнути», — розповіла Гриневич.

За її словами, крім того, батьки дітей з особливими потребами отримають можливість супроводжувати своїх дітей на уроках і бути асистентом дитини. Крім того, батьки отримають можливість ініціювати проведення позапланового аудиту закладу освіти, але за умови, що такий аудит має закінчуватись планом поліпшення якості освіти у школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сертифікація вчителів початкової школи розпочнеться у 2019 році — Гриневич

При цьому вона додала, що зручне середовище в новій українській школі буде створене не тільки для дітей, але й для вчителів.

Так, кожен молодий вчитель отримає наставника, який допомагатиме йому в роботі перший час. Такий наставник отримуватиме 20%-у надбавку.

У той же час законопроект передбачає ротацію директорів шкіл і обрання директорів на конкурсних засадах.

Ще статті по темі

Back to top button