Суспільство

Вчителька з Чернігівщини стала учасником проєкту «Football for everyone» від Klitschko Foundation

45 вчителів фізичного виховання та тренерів з усієї України стали учасниками «Football for everyone» — проєкту для вчителів/ок фізичного виховання та тренерів/ок, що має боротися з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт і футбол зокрема. Проєкт реалізовував Klitschko Foundation у межах місяця Football v Homophobia Month of Action, що ініційований організаціями Fare Network і Football v Homophobia.

Вчителька фізичного виховання Аліна Івахненко, яка працює у Дідівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, стала однією із учасниць проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мій вчитель – моя професія: студент Владислав Луценко розповів про перешкоди для молодих фахівців і викладання історії в школі

На проєкті протягом 9 днів учасники прослухали 4 лекції від спікерів:

«Гомофобія та трансфобія як соціальне явище» від Михайлини Скорик, журналістки та авторки онлайн-курсу «Як писати про ЛГБТ: курс для журналістів»;

«Гендерна рівність» від Катерини Макаревської, спортивної журналістки журналу «Гендер в деталях»;

«Sport Media LGBT+ та інклюзивні тренерські методики» від Лоу Енглфілд, директорки Football v Homophobia (англійською мовою з перекладом);

«Боротьба з гомофобією та трансфобією» від Марії Гречаник, практикуючого психолога ГО «Київ Прайд».

Також учасники мали зустріч в онлайн-форматі зі спортсменками аматорського жіночого футбольного клубу «NRG» — Інною Дідич і Марією Гончарук.

А ще взяли участь у трьох заняттях, на яких вирішували практичні кейси, пов’язані з дискримінацією на основі гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації, обговорювали ситуації з власного досвіду, виконували вправи на тему «Мова ворожнечі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відзначив вчительку з Чернігівщини

Після навчальної частини проєкту кожен учасник реалізував власний локальний проєкт — це тренінги, які учасники та учасниці провели для своїх учнів та учениць в онлайн- чи офлайн-форматі (залежно від епідеміологічної ситуації в регіоні).

Аліна Івахненко як власний локальний проєкт реалізувала тренінг для своїх учнів та учениць. Під час проєкту вони обговорили теми дискримінації за різними ознаками, зокрема й у спорті.

Про свою участь у проєкті Аліна Івахненко розказує: «Я вже не вперше беру участь у проєктах Klitschko Foundation, і для мене це завжди море емоцій, цікаві спікери та команда професіоналів своєї справи. Проєкт «Football for everyone» не переставав мене вражати до останньої зустрічі — безперервне навчання, досвід та нові знайомства з однодумцями. Теми, які ми обговорювали, не тільки змусили задуматися, але й де в чому змінити своє ставлення до стереотипів. Разом зі своїми учнями я провела локальний проєкт на тему «Гендерна рівність». Однією із частин проєкту була дискусія на тему «Гомофобія». Я вірю, що ті знання, які здобули мої вихованці, допоможуть розширити їхній світогляд».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button