Суспільство

Велике будівництво на Чернігівщині: підсумки сезону 2020

Згідно з амбітним планом Укравтодору, в Чернігівській області у 2020 році оновлюються 195,9 км доріг державного значення. Станом на середину грудня 2020 року у верхньому шарі – 104 км, решта у вирівнювальних шарах або шарах конструктиву. 38 км у цьому плані – це ділянка капітального ремонту дороги Київ – Чернігів від Кіптів Козелецького району до межі з Київською областю, там ремонтні роботи планується закінчити у 2021 році. Деякі об’єкти – перехідні, завершення робіт на них заплановане у 2021 році (Р-67 Ніжин — Прилуки (по території Ніжинського району), Н-07 Київ — Суми Юнаківка (Прилуцький район), Т-25-27 Новий Биків — Монастирище (Ніжинський та Борзнянський райони).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорогах Чернігівської області запрацює третій комплекс габаритно-вагового контролю

На виконання робіт із поточного середнього, капітального ремонтів і реконструкції цього року по Чернігівській області постановами Кабінету Міністрів передбачено 2,1 млрд гривень. Це 132,1 км доріг державного значення. Станом на середину грудня план виконано на 90%. Капітальний ремонт дороги М-01 – це окрема стаття видатків, розпорядником цих коштів є не Служба автомобільних доріг у Чернігівській області, проєкт капремонту проводить Державне агентство автомобільних доріг України (центральний орган) у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

Цього року ремонтні роботи проводилися на ділянках автодоріг:

— М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі;

— М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ;

— Н-07 Київ – Суми – Юнаківка;

— Р-83. Під’їзд до смт Березна;

— Р-65 КПП «Миколаївка» – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП «Катеринівка»;

— Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин;

— Т-25-27 Бобровиця — Свидовець — Новий Биків — Ічня.

Окрім ремонтів доріг, у 2020 році впроваджуються заходи і з їх збереження. Наразі в Кіптях на початку автомобільної дороги М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ встановлюється перша в області система зважування вантажівок у русі.

У 2021 році ремонтом планується охопити до 200 кілометрів доріг Чернігівської області. Служба автомобільних доріг подала відповідні пропозиції до Державного агентства автомобільних доріг України.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button