Суспільство

Верховний Суд залишив лося у Червоній книзі

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив мисливцям у позові до міністра екології про скасування наказу про внесення лосів до Червоної книги. Про це повідомляють у співтоваристві «Відкриті клітки» у Facebook.

«Тільки що закінчилося засідання у Верховному Суді. Колегія суддів відмовила в задоволенні касаційної скарги мисливців. Це означає, що лось залишається в Червоній книзі України! Спасибі всім учасникам справи, колегам, а також суду, який знайшов справедливий баланс між інтересами суспільства і мисливськими господарствами», — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Браконьєрів покарали за полювання на лосів

Таким чином, суд підтримав рішення шостого Апеляційного адмінсуду, який скасував рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування наказу про занесення лося європейського до Червоної книги. Нагадаємо, в січні 2018 року Мін’юст України зареєстрував наказ Мінприроди про внесення лося європейського до Червоної книги України. 27 листопада Окружний адмінсуд Києва скасував цей наказ. 8 квітня 2019 року шостий Апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адмінсуду.

Джерело: УНІАН

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button