Суспільство

Вибух у Чернігові: чоловік намагався розібрати знайдений боєприпас

У Чернігові пенсіонер намагався розібрати знайдений боєприпас і зазнав травм: поліція розслідує обставини вибуху у гаражі. 8 квітня близько 13-ї години до поліції надійшло повідомлення про вибух у гаражному кооперативі в Чернігові.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група чернігівського райуправління поліції, вибухотехніки обласної поліції, кінолог зі службовою собакою.

Поліцейські встановили, що 81-річний пенсіонер знайшов невідомий металевий предмет циліндричної форми та у гаражі намагався його самостійно розрізати болгаркою. Внаслідок вибуху чоловік зазнав травм та був госпіталізований.

Поліція з’ясувала, що пенсіонер намагався розібрати реактивний двигун пострілу РПГ, який має у своєму складі порох.

За цим фактом слідчий розслідує кримінальне провадження за частиною 1 статті 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Досудове розслідування триває.

Поліція закликає громадян: у разі виявлення підозрілих предметів — не наближайтеся та не чіпайте їх. У жодному разі не можна підходити, а також пересувати, розбирати чи розрізати, нагрівати виявлений предмет та намагатися його знешкодити. Крім того, важливо не допускати до знахідки сторонніх осіб, допоки не прибули фахівці.

Бережіть себе та оточуючих!

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button