Суспільство

Від Баха до «Океану Ельзи»

Відомий багатьом жителям Чернігівщини та інших областей України Академічний камерний хор імені Бортнянського незабаром відсвяткує 20 річний ювілей. До цієї вагомої події, яку відзначатимуть 20 квітня, музиканти готують грандіозний концерт. Обіцяють виконати чимало оригінальних композицій – від класичних творів Баха до  синглів «Океану Ельзи».

Про це чернігівським журналістам розповіли сьогодні на прес-сніданку в обласному філармонійному центрі.

Правда, усіх секретів, які очікуватимуть на глядачів у святковий для хору день, організатори не розкривали. Бо як же без інтриги!

Але вже відомо, що буде багато новинок і цікавинок. Під час святкового концерту також виступатимуть хор музичного училища імені Ревуцького та український народний хор філармонійного центру.

«Сподіваємось, що кожний слухач в цій музичній панорам знайде для себе щось цікаве»,– сказав художній керівник та головний диригент хору імені Бортнянського Іван Богданов. До слова, він керує колективом уже 7 з половиною років.

Йшлося і про інші творчі плани. Зокрема, про співпрацю з чернігівським художнім музеєм імені Галагана, коли хор імені Бортнянського музично супроводжуватиме музейні зустрічі. І це не єдиний амбітний задум Івана Богданова. Адже він хоче зробити перший в Україні проект «Музика 18 сторіччя». Коли автентичні композиції виконуватимуть хористи в тогочасних костюмах. До того ж, хористи  не тільки співатимуть, але й працюватимуть  над хореографією. Ось тільки реалізація цього задуму, за підрахунками Богданова, обійдеться у 10 тисяч доларів. Тож, сподіваємося, благодійники відгукнуться і містяни зможуть насолодитися неабияким видовищем.

І ще про один майбутній  оригінальний проект. Це ініціатива «культурний вчитель», коли вчителі можуть замовляти квитки на концерти зі знижкою для школярів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button