Суспільство

«Від Чауса, генералів і керівників районів»: на Чернігівщині активізувалися шахраї

Підприємцям Чернігівщини останнім часом доволі часто телефонують невідомі люди і представляються волонтерами. «Волонтери» запевняють, що вони збирають кошти на ЗСУ. Більше того, мовляв, ці збори коштів проходять під патронатом голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса, військових генералів (називають конкретні прізвища) і керівників районнизвійськових адміністрацій.

Винахідливі ділки наполегливо просять підприємців перерахувати гроші буцімто на благодійний рахунок. А взамін, мовляв, отримають від керівництва області податкові преференції.

«Мені зателефонував невідомий чоловік. Представився. Сказав, що він від Чауса, ще військових генералів назвав. Сказав, що зараз іде збір на підтримку ЗСУ, а саме якісь товари для війська в Польщі купити треба, тому і вирішили звернутися до підприємців за допомогою. Я одразу зрозумів, що тут щось не те. Попросив якогось офіційного документа. Ну, мені і прислали буцімто офіційний лист від Чернігівської РВА», — в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначає підприємець з Чернігова Андрій.

За роз’ясненням ми звернулися в Чернігівську ОВА.

«Так, це робота шахраїв і ці випадки непоодинокі. Нещодавно аферисти нібито від імені голови Корюківської РВА телефонували і розсилали листи підприємцям. Тепер маємо випадок, коли шахраї виманюють у людей кошти нібито для збору від Чернігівської РВА. Про цей випадок вже повідомлено поліцію і за даним фактом відкрите провадження», — прокоментував ситуацію радник голови Чернігівської ОВА Андрій Подорван.

Отже, будьте уважні і не ведіться на фейки. Підтримувати наших військових однозначно треба, але варто донатити лише тим, кого знаєте і кому довіряєте.

Ще статті по темі

Back to top button