Суспільство

Види милиць для реабілітації

Костилі відносяться до медичного приладдя яке необхідне для підтримки тіла під час ходьби або в положенні стоячи. В них є необхідність при наявності захворювань пов’язаних з опорно-руховим апаратом, в часності при переломах та розтяжіннях.

Такий виріб як костиль сприяє перенесенню на нього ваги тіла людини, завдяки чому відбувається розвантаження нижніх кінцівок. Саме під час руху відбувається покращення кровообігу, запускається та покращується робота внутрішніх органів, не відбувається застій лімфи, тому костилі необхідні для більш швидкої та якісної реабілітації пацієнтів в яких є порушення стійкості, координації та балансу.

Види милиць для реабілітації

В нашому салоні ортопедичних товарів Ортомедика є широкий вибір милиць. Обирати той чи інший варіант необхідно виходячи з отриманих травм, та особистих потреб. Загалом є такі варіанти милиць:

  1. Пахвові, вони мають поперечну перекладину та рукоятку для кисті руки. Знизу вони поєднуються в одну стійку. Певні моделі пахових милиць мають функцію регулювання за висотою, вона здійснюється за допомогою зажимів та гвинтів. Окрім цього, вони можуть бути дитячими, для дорослих та для людей з не стандартною комплекцією. Дитячі милиці мають полегшену, але також міцну конструкцію яка влаштована таким чином, що діти можуть легко пересуватися самостійно та стійко знаходитись в положенні стоячи. Пахові милиці рекомендується використовувати після перенесених травм та операцій, коли неможливі навантаження на нижні кінцівки чи на якусь одну ногу. Також, лікарі можуть рекомендувати пахові милиці при слабкому фізичному стані та літнім людям, так як ці милиці будуть забезпечувати більш надійну підтримку в порівнянні з палкою або тростиною. Для більш зручного та м’якого використання варто обирати варіанти які мають накладки під пахвами та в районі рукояток. Такі накладки м’які, завдяки ним мінімізується можлива наявність натирання та оніміння верхніх кінцівок під час використання. Щоб не виникало больових відчуттів та пошкоджень в області плечових суставів, то лікарі рекомендують використовувати пахові милиці не довше 2-3 місяців.    
  2. Підлокітні милиці мають алюмінієву стійку (також вона може бути виготовлена з інших полегшених сплавів), рукоятку, манжету та гумовий наконечник який розташований знизу стійки. Милиці з опорою під лікоть, варто використовувати вже після того, коли пацієнт пройшов стадію реабілітації. Це повязано з тим, що використання підлокітних милиць повністю не знімає навантаження на нижні кінцівки, тому їх варто використовувати тільки коли лікарі дозволяють відповідне навантаження. Деякі моделі милиць можна регулювати за висотою стійки, а також за відстані від манжети до рукоятки. Такі милиці стануть просто незамінним елементом для тих людей які мають захворювання опорно-рухової системи, та потребують багато часу для реабілітації, а також для літніх людей які потребують додаткової підтримки в положенні стоячи.

Зверніть увагу, що деякі модифікації моделей мають світловідбивачі, що додає комфорту та відчуття безпеки при використанні у вечірній час.  

Обираючи той чи інший вид милиць враховуйте зріст та вагу людини. Також беріть до уваги періодичність використання та сезон при якому буде застосовуватися виріб, матеріал з якого виготовляється та ступінь тяжкості отриманого захворювання чи травми. При необхідності замінити аксесуари на милицях, ви також можете знайти їх в каталозі нашого салону Ortomedica. В нас є:

  • Гумові наконечники;
  • Рукоятки;
  • М’які насадки.

Якщо в вашому житті виникла така ситуація, що вам необхідно придбати милиці, то зверніться за допомогою до нашого салону. Ви можете вибрати та замовити товари в інтернет-каталозі, а також особисто завітати в будь-який стаціонарний салон. Ми напряму співпрацюємо з виробниками, а це в свою чергу дає нам можливість пропонувати своїм покупцям товари по відносно низьким цінам. Якщо ви маєте труднощі з вибором, то наші консультанти нададуть відповіді на питання які вас цікавлять та допоможуть обрати потрібний товар.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button