Суспільство

«Відкритий Світ» відсвяткував річницю флешмобом

Рівно рік тому, 2 квітня 2017 року, в Чернігові почала роботу унікальна громадська організація «Мовний центр «Відкритий Світ», що об’єднала родини дітей з особливими освітніми потребами і фахівців, які надають якісну психолого-педагогічну допомогу цим дітям.

Дата народження Центру обрана не випадково, адже саме 2 квітня відзначають Всесвітній день поширення інформації про аутизм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фейсбучна тема дня: флешмоб “Lots of socks”

Діти з розладами аутистичного спектру – в полі особливої уваги педагогів «Відкритого Світу». Саме тут вони можуть отримати комплексну спеціалізовану допомогу – від консультування та складання індивідуальної програми розвитку до системних занять із логопедом, дефектологом, психологом, нейропсихологом, реабілітологом.

Цікавинкою діяльності Центру є застосування всесвітньо відомої терапії TOMATIS. Центр «Відкритий Світ» – єдиний в області, що запровадив цю педагогічну методику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киселівка долучилась до флешмобу єднання

Сьогодні з нагоди річниці створення та на знак солідарності з людьми, які живуть з аутизмом, у Мовному центрі «Відкритий Світ» відбулася зустріч-флешмоб, до якої долучилися батьки та вихованці Центру, представники депутатського корпусу міської ради, медичної та освітньої галузі Чернігова.

Спільно учасники зустрічі створили символічну емблему на підтримку дітей з особливим потребами, запустили в небо традиційні блакитні кульки (блакитний колір – міжнародний колір аутизму) та розділили приємні святкові миті з батьками і вихованцями громадської організації «Відкритий Світ».

Ще статті по темі

Back to top button