Суспільство

Відкрито рух відбудованим шляхопроводом біля Ніжина

У Чернігівській області сьогодні відкрили для руху транспорту шляхопровід поблизу Ніжина. Це вже шостий відновлений у регіоні міст, який був зруйнований під час повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року.

Він важливий для покращення транспортного сполучення центральних районів Чернігівської області з рештою громад, а також Київською і Сумською областями. Розвантажить місцеві дороги від транзиту вантажівок та пасажирського транспорту.

Довжина штучної споруди через залізничні колії – 60 метрів, дорога має дві смуги руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість проїзду у громадському транспорті Чернігова хочуть підняти до 17 гривень

Від часу деокупації області проїзду тут не було зовсім. Улітку цього року почали розбирати завали зруйнованого шляхопроводу. Звели нові опори, влаштували монолітну прогонову будову, нанесли всі шари дорожнього покриття, встановили мостове огородження, відремонтували підходи до шляхопроводу, встановили дорожні знаки.

Під час активної фази бойових дій у лютому-березні 2022 року на Чернігівщині було зруйновано 27 мостів. Першочергово для забезпечення руху транспорту у 2022 році облаштували понад 20 тимчасових обʼїздів. Наразі в області відбудували 6 мостів і встановили 3 металеві модульні мости від французької гуманітарної місії. Ще на 4 роботи тривають.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button