Суспільство

Відомий чернігівський актор розповів про переваги роботи в кіно і театрі

27 березня відзначають своє професійне свято всі працівники театру, а разом із ними мільйони небайдужих глядачів.

Героя для сьогоднішньої публікації довго шукати не довелося. Він сам привернув до себе увагу. Йдеться про відомого чернігівського актора театру і кіно Миколу Бичука. Нещодавно він у соцемережі виклав ролик, у якому грає різні ролі на центральних телеканалах. Журналіста ЧЕline це зацікавило, тож вирішив розпитати Миколу Бичука докладніше.

Пане Миколо, про що ваш ролик?

Це називається showreel – це така нарізочка з тих фільмів, де я знімався зокрема з серіалів, які йдуть на наших вітчизняних телеканалах. Це «Історія одного злочину», «Агенти справедливості», «Речовий доказ», «Черговий лікар», також були фрагменти нашого фільму про Михайла Коцюбинського. А ще фрагмент реклами для Національної гвардії, де я знімався.

Я багато працюю в цьому напрямку і навіть зараз перебуваю в Києві, бо є певні кастинги.

То ви нині більше кіношний актор, аніж театральний?

Поки що ні. Є в мене репертуар у нашому Молодіжному театрі, також є вистава в Запорізькому театрі, де я також граю. Є наш незалежний проект «THEATRUM MUNDI», де зараз готуємо весняну прем’єру – нашу версію «Макбета». Тому я задіяний і в кіно, і в театрі. І не думаю, що надалі пріоритети зміняться. Дуже подобається таке поєднання.

Із театром я пов’язаний дуже давно, а з кіно – нещодавно. Ось минулого літа почав більше цьому приділяти увагу. І вже в мене є певні результати. І це мені дуже подобається. Важко в новій сфері пробиватися, тим паче, що дуже велика конкуренція. Колись давно я й не думав, що все настільки складно. Але цікаво. Якби не було цікаво, я цього не робив би.

Що для вас цікавіше кіно чи театр?

І там, і там є певна магія. Просто інші ресурси в роботі застосовуєш. До того ж, певні труднощі є і в театрі, і в знімальному процесі. Але навчатися нового досить цікаво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відбулася творча зустріч «Багатогранність Миколи Бичука»

Як збираєтесь День театру відзначати?

Як театральна людина піду в театр і буду зі своїми друзями розділяти їхню радість, бо в них сьогодні вистава «Анна Кареніна». І я дуже хочу її подивитись. Це йдеться про київський театр «Дах».

До Чернігова скоро збираєтеся?

Так. Із Черніговом я дуже пов’язаний, багато в рідному місті часу проводжу. Просто ось нині в Києві. Тим паче, що Київ і Чернігів дуже близько, тож немає проблем із доїздом.

Ще статті по темі

Back to top button