Суспільство

Відповідники смайликам із Чернігівщини порозбирали політики та викладач університету

19 вересня світ відзначає День смайлика. Саме цього дня професор Університету Скотт Фалман запропонував графічно передавати усміхнене обличчя за допомогою трьох символів: двокрапка, дефіс, дужка.

Але на Чернігівщині чоловік вигадав відповідник всесвітньовідомим «смайликам» – у вигляді жестів руками. 47-річний гончар Олег Луцук із села Стольне Менського району створив цілу колекцію.

«Це в мене була така авторська серія смайлів. Гуляючи в інтернеті, я натрапив на ці смайли й одразу виникла ідея зліпити якісь емоції – чіпляючи на руки комбінації пальців: як позитивні, так і негативні. Наприклад, палець догори, палець донизу, «фак.», дуля і так далі. Всі можливі комбінації з пальців рук. Вони, до речі, вже майже всі розійшлися по різних кабінетах людей. Першими зняли фоторепортаж про мою колекцію кореспонденти радіо «Свобода». Після того її побачила країна й одна з політичних партій купила в мене перший смайлик, ще кілька рук забрали політики, імен яких я не хочу називати. А один із експонатів потрапив до викладача Ніжинського університету», – розповідає Олег Луцук.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончар зі Стольного створив «смайлики» по-українськи

Майстер зазначив, що згодом може з’явитися ще одна серія смайликів, але вона вже буде оновлена та вдосконалена.

«Я взагалі займаюся більш серйозною роботою, і те, що з’являється щось подібне на смайлики, це можна сказати, «побічний ефект». Просто треба підвищувати свій рівень і весь час потрібно щось вигадувати. Думаю, найближчим часом з’явиться щось нове і цікаве, тим паче ми вже розпочали заняття з дітками. А вони надихають на нові образи. Можливо, і тему смайликів ми теж порушимо, бо людям вони цікаві, багато людей на них приїжджали подивитися. Тільки обов’язково щось оновимо або вдосконалимо», – сказав гончар.

2019-09-19_170425

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button