Суспільство

Відпустка за власний рахунок, скорочення і тотальна економія: що діється в лікарнях Чернігова

До редакції ЧЕline звернулись медики міських лікарень №1 і №4. Вони розповіли, що після нещодавньої зустрічі керівництва міста з головними лікарями їхніх закладів персонал тепер відправляють у відпустку за власний рахунок, керівництво формує списки на скорочення. Крім цього, почалась, за їхніми словами, активна і в дечому безглузда маніакальна економія, наприклад, забороняють кип’ятити воду, працювати з ввімкнутим світлом, коли на вулиці вже сіріє, тощо. Мовляв, головним лікарям дали вказівку – економити на всьому і на всіх.

«Учора керівництво поліклініки обійшло всі кабінети, когось до себе викликали і сказали, щоб на два тижні по черзі всі йшли у відпустки за свій рахунок. Причини, чому так, ніхто не назвав. Ми вже написали заяви, а тепер не знаємо, як нам бути – у нас низькі зарплати, як вижити на ті копійки, які отримаємо в кінці місяця, ми не знаємо», – поскаржилися працівники Чернігівської міської лікарні №4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чужого горя не буває: медики Чернігівської лікарні № 4 відвезли гуманітарку до Ічнянської ЦРЛ (Відео)

По коментар, чи відповідає це дійсності, ЧЕline звернувся до керівника управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислава Кухаря.

«Нічого такого не відбувалося і не відбувається. Тому я на сьогодні не можу це якось коментувати. Те, що на чомусь там економлять… Ну, якщо є потреба, мабуть, економлять. Наприклад, світло те саме… Ви ж, коли виходите з кімнати, вимикаєте світло? Так і там. Але щоб це було якось централізовано, то такого немає», – зазначає Владислав Кухар.

Уточнюємо про найголовніші моменти: чи не відправляють за власний рахунок у відпустку і чи не планують скорочень: «Такої команди не було. Такого в нас немає».

Чи це передчасна паніка медиків чи ж міська влада намагається приховати «економію на людях», покаже час.

Ще статті по темі

Back to top button